Contact & FAQ

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier.

Naam:
*
Organisatie:
Adres:
*
Postcode/Plaats:
*
Telefoon:
*
E-mail:
Opmerkingen:

FAQ - Frequently Asked Questions

Voor vragen en antwoorden kun je altijd contact met ons opnemen. Hieronder vind je in ieder geval al antwoorden op jouw mogelijke vragen.

   

Hoe kan ik solliciteren op een vacature die op FRESH Career staat?

Als je een vacature hebt gevonden die je aanspreek kun je via “reageren op deze vacature” solliciteren naar de betreffende functie. Mochten er onduidelijkheden in de vacature dan kan je ook eerst contact opnemen met de werkgever. Onder “Contactgegevens bekijken” staan de contactgegevens van de werkgever van de vacature. Het ingevuld contactformulier komt direct bij de contactpersoon van het bedrijf in de inbox. Je krijgt geen bevestiging van de sollicitatie. Ga er vanuit dat je binnen twee weken reactie krijgt, mits anders vermeldt. Mocht je geen reactie hebben gekregen neem dan contact op met de contactpersoon van het desbetreffende bedrijf.  

  

Wat gebeurt er als ik solliciteer via “Reageren op deze vacature”?

Tijdens het invullen van het formulier “Reageren op deze vacature” word je gevraagd je persoonlijke gegevens in te vullen en je actuele cv en motivatiebrief toe te voegen. Deze gegevens worden dan doorgestuurd naar de werkgever die vervolgens contact met je op kan nemen. Het is belangrijk dat het formulier in zijn geheel wordt ingevuld omdat de gegevens anders niet naar de werkgever worden verzonden. 

  

Een Intermediair of Werving & Selectiebureau - Wat betekent dit voor mij?

Als er bij bedrijven en organisaties niet meer de tijd en ruimte is om zelf alle sollicittatieprocedures af te handelen, kan het voorkomen dat dit volledige proces wordt uitbesteed aan een Werving & Selectiebureau (ook wel Recruitmentbureau genoemd). Hier werken recruiters / headhunters, en zij zijn verantwoordelijk voor het gehele sollicitatieproces vanaf het plaatsen van vacatures op de diverse sites tot aan het leveren van die ene geschikte persoon. Het werving & selectiebureau ontvangt hiervoor een vergoeding van de opdrachtgever.

'Via Intermediair' - Wat betekent dit voor jou?
Het kan dus voorkomen dat jij op deze site een vacature tegenkomt waar 'via recruitmentbureau' bij vermeld staat. Dit betekent dat je voor deze vacature niet in direct contact kan komen met het bedrijf waar de vacante positie is ontstaan. Bij interesse stuur je jouw sollicitatie naar het contactpersoon van het recruitmentbureau. Het wordt niet gewaardeerd om zogenaamde telefonische acquisitie te doen, wat zoveel betekent dat je contact opneemt met de recruiters van de opdrachtgever. Dan loopt het werving & selectiebureau haar vergoeding mis. Als je vragen hebt over de vacature of je wilt weten voor welk bedrijf de vacature is, dan kun je contact opnemen met het de Intermediair aan de hand van de genoemde contactgegevens. 

  

Een Detacheringsbureau - Wat betekent dit voor mij?

Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij.

Een detacheringsbedrijf verschilt van een uitzendbureau daarin dat een detacheerder alleen maar mensen in eigen dienst heeft. Een uitzendbureau heeft zowel mensen in dienst als mensen die tijdelijk worden uitgezonden (bron: Wikipedia).

Als je bij een detacheerder werkt, word je vaak voor een korte of lange periode – een aantal maanden of soms zelf jaren – verhuurd aan een opdrachtgever. Dit is meestal afhankelijk van de duur van het project waar je aan werkt en de aard van je werkzaamheden. De detacheerder is jouw formele werkgever, maar je werkt feitelijk bij de opdrachtgevers. Detachering komt veel voor in de techniek, ICT en financiële wereld. 

Werken op detacheringsbasis kan een prima start van je carrière zijn als je:

  • Snel gevarieerde werkervaring wilt opdoen bij verschillende opdrachtgevers, of
  • Je nog niet wilt vastleggen op de richting die je opgaat, of
  • Je graag regelmatig ander werk doet of van werkomgeving wilt wisselen.

Detachering kan plaatsvinden via gespecialiseerde detacheringbureaus, die zich richten op een bepaalde sector of doelgroep. Maar ook steeds meer uitzend- en werving- en selectiebureaus houden zich ermee bezig.

Arbeidsvoorwaarden
Soms krijg je een arbeidscontract voor de duur van het project. Het kan ook zijn dat een detacheringsbureau je volledig in dienst neemt. Het voordeel hiervan is dat je niet zomaar ontslagen kunt worden, doorbetaald krijgt wanneer er even geen werk voor je is en zowel jij als de werkgever een opzegtermijn hebben. In je arbeidscontract zijn vakantiedagen, overwerktoeslagen en pensioen opgenomen. En meestal ook een dertiende maand en opleidingsmogelijkheden. 

Mindere kanten

  • Een nadeel van detacheren is dat je er binnen de organisatie waar je werkt, nooit helemaal bijhoort en een buitenstaander blijft. Daar moet je mee om kunnen gaan;
    Daarnaast heb je altijd te maken met twee partijen: het detacheringsbureau en de organisatie die je heeft ingehuurd. Wil je op vakantie of een opleiding volgen, dan zul je altijd met twee partijen moeten overleggen.

(bron: www.carrièretijger.nl)

  

Mijn vraag staat er niet tussen

Mocht je vraag er niet tussen staan dan kan je contact opnemen met career@freshstudents.nl.

 

Contactinformatie

Stichting FRESH
Postbus 15338
1001 MH Amsterdam

T: +31 (0) 6 2124 6997
E: career@freshstudents.nl
W: www.freshcareer.nl

Gelieve 'FRESH Career' te vermelden wanneer u berichten stuurt naar onze postbus.

©2009-2016 FRESH | sitemap | disclaimer
powered by weBSolve